1930. aastad Eestis. Kokakunst

18.00 

Eelmise sajandi kolmekümnendaid aastaid katab Eestis mälestuste kullatolm. Läänemere-äärne väikeriik suutis end väljapoole tutvustada eelkõige kvaliteetse põllumajandustoodanguga – lisaks kodumaale olid Eesti peekon, või ja munad kõrgelt hinnatud teisteski Euroopa riikides ning need olid tulutoovad ekspordiartiklid.
Tollaseid toiduretsepte ja igapäevast köögikunsti iseloomustas tervislik ja kokkuhoidlik lähenemine, kus maitseainetega ei priisatud. Samas annavad tänapäeval need retseptid võimaluse igal kokal just temale sobivaid vürtse lisada ja omakorda erinevate maitsenüanssidega katsetada.
Kolmekeelse (eesti, inglise ja saksa) kokaraamatu retseptid on kogunud Merike Jürjo, tõlkinud Iris Assad.

Kogus

Tarneinfo 

  • Tulen ise järele (Tallinn, Vabaõhumuuseumi tee 12, E-P kl 10-19) – tasuta
  • Omniva Eesti pakiautomaat 3 €